Optimus Full Funnel Agency

Een gids voor Scroll Stoppers: Aandacht trekkende technieken.

17 augustus 2021

Als u een bedrijfseigenaar of ondernemer bent of gewoon meer betrokken wilt zijn bij de mensen die uw bedrijf online volgen, dan is er geen betere manier dan door het opbouwen van een aantrekkelijke aanwezigheid op sociale media.

Dit artikel geeft u een waardevol inzicht in hoe u die volgers het beste kunt bereiken en bereiken via Facebookberichten die opvallen in deze snelle wereld vol afleidingen zoals het voortdurend checken van e-mail, sms-berichten van vrienden enz. De tips die hier worden gegeven zijn ook van toepassing op Instagram, LinkedIn, Pinterest.

In dit artikel leren we hoe je een beter inzicht kunt krijgen in je publiek, in de inhoud die ze van je willen en nodig hebben. We zullen het hebben over het identificeren van hun behoeften door middel van ons schrijven (meeslepende koppen), alsmede het communiceren van deze berichten met kristalheldere duidelijkheid zonder enige dubbelzinnigheid of verwarring. Je leert alles over copywritingvaardigheden, waaronder perfecte koppen die snel de aandacht trekken, naast een reeks tips over mediagebruik, zoals afbeeldingen en lettertypen, rekening houdend met de "dark mode"-tendensen van Facebook-gebruikers van vandaag.

Wat is een Facebook scroll stopper?

Een scroll stopper is een aandachttrekkende techniek op je Facebook pagina. Het is een knop of een afbeelding die het scrollen stopt en je een kans geeft om de aandacht van je kijker te trekken.

Een Facebook advertentie kun je in drie delen opsplitsen - de call to action (CTA), de afbeelding en de tekst. Een van deze drie elementen moet dienen als de 'scroll stopper'.

 1. De CTA moet duidelijk genoeg zijn zodat mensen hem opmerken en aanklikken.
 2. De afbeelding moet opvallen tussen al het andere in de feed.
 3. De tekst moet beknopt zijn, zodat mensen weten wat ze te zien krijgen als ze erop klikken.

Ken je publiek.

Om je publiek te leren kennen moet je ze bestuderen en uitvinden wat ze écht willen.

Om dat te doen moet je letten op hun reacties op je berichten en inhoud. Kijk welke ze het leukst vinden en houd alle nuttige data nauwkeurig bij, welke van je posts brengen de meeste reacties teweeg?

Je moet ook enquêtes houden onder je abonnees of volgers. Vraag hen waar ze meer van van je zouden willen zien. Bijvoorbeeld, als de meesten zeggen dat een van je video's een hit was, maak daar dan meer van.Vraag hen waarover ze meer willen leren of welke onderwerpen hen het meest interesseren.

Je moet ook een beetje onderzoek doen naar je concurrentie en kijken hoe ze met hun publiek communiceren, welke berichten zijn populair bij hen? Welk soort inhoud produceert de concurrent die in je eigen feed niet aanwezig is?

Hoe bepaal je wat mensen echt van je nodig hebben en verlangen.

De eerste stap is uit te zoeken waar die behoeften vandaan komen -wat zijn de interesses, favoriete onderwerpen enz. van je volgers?

Het is belangrijk dat je al deze informatie opvolgt, want dat helpt om uit te zoeken wie je publiek echt is en wat voor hen het belangrijkst is, zodat wanneer je nieuwe stukken inhoud maakt, die beter bij hen zal resoneren. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat je volgers graag artikelen lezen over relaties en liefde, dan moet je meer van dit soort berichten maken.

Hoe communiceer ik op een duidelijke manier?

Je moet beknopt zijn met het copywriting aspect, zodat het voor mensen gemakkelijk te begrijpen is wat ze te zien krijgen als ze op de scroll stopper klikken

Neem op het eerste gezicht grote vette koppen of subkoppen op - de meeste mensen zullen voorbij dit punt toch niet echt stoppen met naar beneden scrollen

De inleiding en de conclusie zijn cruciale delen want de rest zijn "maar" details. De intro moet de aandacht van de lezers meteen vasthaken en tegelijk vertellen wat ze gaan vinden als ze verder lezen. Zorg ervoor dat het niet alleen een interessant verhaal vertelt, maar dat het ook eenvoudig genoeg blijft.

Hoofdingen die aandacht trekken.

Wat zijn koppen en waarom zijn ze belangrijk?

Kopteksten zijn het belangrijkste aspect van je Facebook advertentie. Ze zijn wat kijkers het eerst zien als ze op je pagina landen, dus het is heel belangrijk om al vroeg hun aandacht te trekken. Kopteksten kunnen vet gedrukt zijn of een andere kleur hebben dan de tekst eromheen.

Ze moeten meeslepend genoeg zijn dat mensen willen blijven lezen, maar niet te veel dat het voor de lezer overweldigend aanvoelt. Je koppen moeten een verhaal vertellen en tegelijk samenvatten wat er later in de post zal gebeuren

Enkele vuistregels:

 • Gebruik geen vage woorden als "interessant" of "cool" als koppen, want die woorden kunnen voor elke persoon van alles betekenen
 • Gebruik in plaats daarvan beschrijvende zinnen als"De Ultieme Gids Voor Scroll Stoppers: Aandacht grijpende technieken"
 • Houd koppen eenvoudig en recht door zee, want dit zijn de eerste woorden die potentiële lezers te zien krijgen
 • Als je een kop met cijfers of opsommingstekens gebruikt, probeer die dan kort te houden (bv. "drie tips") zodat de lezer weet wat hij krijgt voor hij op je bericht klikt

Enkele voorbeelden:

 • De Ultieme Gids Voor Scroll Stoppers: Aandachttrekkende Technieken
 • Hoe maak je een scroll stopper voor sociale media
 • Een leuk, zinvol cadeau-idee voor ouders
 • Gezonde recepten die gemakkelijk en heerlijk zijn
 • 5 tips om door je volgende sollicitatiegesprek te komen
 • Hoe het eerste jaar op de universiteit te overleven
 • De do's en don'ts van geestelijke gezondheid

Je copywriting skillset en focus.

Copywriting is de kunst van het schrijven van inhoud op een overtuigende manier. Afhankelijk van de soort boodschap die je wilt uitdragen, kan het meer of minder effectief zijn.

Als je berichten voor sociale media schrijft, zijn hier enkele tips om je copywriting effectiever te maken:

 • Wees beknopt: Houd je zinnen kort en bondig. Vermijd overbodige woorden die niet dienen om je boodschap kracht bij te zetten
 • Voeg "bullet points" toe: Als je detailpunten te behandelen hebt in je bericht, overweeg dan om bullet points te gebruiken om elk punt samen te vatten in plaats van een heleboel alinea's te schrijven waarin je elk punt afzonderlijk uitlegt. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen die op mobiele toestellen lezen en misschien niet ver genoeg naar beneden scrollen om de hele post te lezen
 • Schrijf op een interessante manier: Als je een kop met cijfers of opsommingstekens gaat gebruiken, probeer die dan kort te houden (bv. "drie tips"), zodat lezers weten wat ze krijgen voor ze op je bericht klikken

Om beter te worden in copywriting zijn er een aantal dingen die je ook kunnen helpen verbeteren. Dit is hoe:

 • Bestudeer succesvolle schrijvers en leer hun technieken door hun artikelen/boeken/blogs, enzovoort te lezen - dit geeft je niet alleen inspiratie voor je eigen schrijven, maar leert je ook over nieuwe manieren om effectief te communiceren met woorden en zinsbouw; ook het perfectioneren van grammatica is een belangrijk aspect van het verbeteren van je copywriting vermogen
 • Oefening baart kunst! Schrijf zo veel inhoud als je kunt, en probeer online een paar mensen te vinden die feedback op je werk willen geven. Het forum Write Online is bijvoorbeeld een geweldige plek voor schrijvers van alle niveaus
 • Neem elke dag even de tijd (al is het maar 20 minuten) om in detail op te schrijven wat er die dag gebeurd is - dit houdt niet alleen je schrijfvaardigheid scherp, maar helpt ook bij het onthouden van belangrijke gebeurtenissen
 • Word lid van uitgeversgroepen: Als je meer exposure wilt of graag de mening van andere schrijvers over je werk wilt horen, dan is lid worden van deze groepen perfect. Je kunt netwerken met anderen die dezelfde interesses hebben, wat kan leiden tot samenwerkingen aan projecten of zelfs potentiële nieuwe contacten binnen de industrie.

Beeldspraak is een fantastische manier om iemand onmiddellijk mee te nemen in je verhaal.

Afbeeldingen zijn waarschijnlijk de krachtigste manier om iemands aandacht te trekken. Als je snel de belangstelling van mensen wilt wekken, doet een goede afbeelding dat voor je in enkele seconden.

Afbeeldingen kunnen mensen aan het eind van advertenties ook aanmoedigen om door te klikken en verder te lezen, zodat ze een beter idee krijgen van het product of de dienst die hen verkocht wordt en wat het voor hen zal doen.

Kortom: gebruik je schokkende of grappige foto's, grote vette letters of intrigerende video's dan vergroot dit je kans dat men zal scroll stoppen.

Als je wilt dat iemand een paar alinea's tekst leest, zet er dan een afbeelding bij die inspeelt op de belangrijkste emotie die je wilt overbrengen.

Bewijs je publiek dat je het waard bent om gevolgd te worden met mooie afbeeldingen. Hier zijn wat tips om je te helpen de perfecte afbeelding te maken:

 • Wees creatief en probeer anders te zijn - ga tegen de normen in
 • Gebruik eenvoudige kleuren en beelden om emoties op te roepen
 • Gebruik felle kleuren voor impact
 • Vermijd zwart-wit beelden, die gespannener en ernstiger kunnen aanvoelen
 • Neem een menselijk element op - mensen willen andere mensen zien, niet alleen producten
 • Benadruk het gevoel van de afbeelding met toegevoegde tekst

Conclusie

Door je sociale media feed scrollen kan een vervelende taak zijn.

Het probleem is dat er zo veel berichten zijn om te lezen, en dat het moeilijk is te weten welke de moeite waard zijn

Dat is waar scroll stoppers om de hoek komen kijken! Deze aandachttrekkende technieken zorgen ervoor dat mensen stoppen met scrollen op hun feeds en beginnen te lezen wat je te vertellen hebt

Scrollstoppers zijn een geweldige manier om de aandacht van mensen te trekken, en het kan moeilijk zijn om de juiste techniek te vinden die voor jou werkt.

Om je te helpen je beslissing gemakkelijker te maken, hebben we er de nadruk op gelegd wat onze experts het meest effectief hebben gevonden bij het maken van scrollstoppers in Facebook advertenties: grote vette letters of intrigerende video's.

Afbeeldingen zijn ook een belangrijk onderdeel om iemands aandacht te trekken - vooral als het schokkende of grappige foto's zijn. Als je wilt dat iemand een alinea of twee tekst leest, neem dan afbeeldingen op met felle kleuren en menselijke elementen zoals andere mensen (niet alleen producten). Laat u niet ontmoedigen als u niet weet waar te starten, wij staan voor je klaar in elke fase van je social media campagne's en helpen je met de opmaak en opzet.

Wij bouwen op vertrouwen
Wij geven om uw bedrijf en willen u helpen groeien. Daarom overleggen we met u over de beste manier om dit te doen, terwijl we werken binnen de gestelde budgetvereisten. U kunt er gerust op zijn dat wij alle technische mumbo-jumbo achter de schermen voor u regelen, terwijl uw klanten genieten van wat ze van uw kant te zien krijgen!
Copyright © 2017 – 2024 Alle rechten voorbehouden Coachieving BV
crossmenu