Optimus Full Funnel Agency

Verhoog de levensduurwaarde van uw klanten.

17 augustus 2021

De groei van een bedrijf is afhankelijk van de levenslange klantwaarde die het genereert.

Het doel van elk bedrijf zou moeten zijn om de levenslange klantwaarde te verhogen, wat uiteindelijk zal leiden tot meer winst en succes voor het bedrijf.

Lees deze blogpost voor tips hoe je dit in je eigen bedrijf kunt doen!

Waarom is het belangrijk om in uw klanten te investeren, met hen in gesprek te gaan, hun behoeften en wensen te leren kennen en ze tevreden te houden?

Terwijl u zich inspant om betere service te bieden in de goede tijden, zullen ze het onthouden als de tijden moeilijk zijn. Het is misschien wat meer werk vooraf, maar na verloop van tijd zult u een exponentiële groei zien naarmate uw klanten merkambassadeurs voor uw bedrijf worden!

Een Quick Win zou zijn: Verhoog de levenslange waarde van uw klant door een korting aan te bieden voor terugkerende klanten.

Een plan voor de langere termijn is: Begin met het implementeren van marketingtechnieken voor sociale media om uw merkbekendheid te vergroten en verkeer terug te leiden naar uw site, waar u een hoger niveau van klantenservice, kortingen of weggeefacties als incentives kunt aanbieden.

1. Upsell

Een upsell is wanneer een bedrijf u de mogelijkheid biedt om meer geld uit te geven. U kunt een upsell krijgen wanneer u iets online koopt of wanneer u een verkoop aangaat in een fysieke winkel.

Als ik bijvoorbeeld schoenen voor mijn dochter op Zappos koop, zal de site me vragen of ik sokken aan mijn bestelling wil toevoegen. Of als ik in een schoenenwinkel ben en er is een uitverkoop, dan biedt de winkel me misschien de kans om een ​​accessoire zoals een zonnebril te kopen bij mijn aankoop van de schoenen.

Upselling komt steeds vaker voor en retailers weten dat ze er meer geld mee kunnen verdienen. Hier zijn enkele manieren waarop u upselling kunt gebruiken om de lifetime value van uw klant te verhogen.

 • Bied een klant een upsell nadat ze iets van u hebben gekocht, bijvoorbeeld als ze schoenen in uw winkel kopen, hen de mogelijkheid bieden om op dat moment ook sokken of panty's te kopen.
 • Houd bij wat klanten kopen en gebruik deze informatie vervolgens als uitgebreide gegevens om upsells af te stemmen op de interesses van de klant. Een bedrijf zou klanten bijvoorbeeld de kans kunnen bieden om andere producten in hun winkel te kopen als ze kleding of schoenen van dat bedrijf kopen.
 • Bied een upsell aan nadat uw klant een van uw producten enige tijd in bezit heeft gehad en op het punt staat een ander vervangend onderdeel nodig te hebben. Dit kan zoiets zijn als de mogelijkheid bieden om een ​​nieuw mes voor hun blender te kopen of om een ​​ander paar schoenen te kopen omdat ze de eerste hebben versleten.
 • Bied een upsell aan wanneer iemand op uw site is geweest en geen aankoop doet, door contact op te nemen met iets als "Heb je alles gevonden wat je zocht? We hebben nog een aantal andere geweldige items die u misschien interesseren!”
 • Gebruik klantfeedback als rijke data om upsells aan te passen op basis van wat klanten u over zichzelf vertellen. Als veel mensen bijvoorbeeld zeggen dat ze van yoga houden, maar het momenteel niet regelmatig genoeg doen, bied ze dan kortingen aan op maandelijkse lidmaatschappen.

2. Promotieaanbiedingen

Promotieaanbiedingen zijn een geweldige manier om uw klanten te verleiden meer te kopen van wat u verkoopt of zich aan te melden voor de service die u aanbiedt. Het kan een toegevoegde waarde zijn, zoals wanneer een bedrijf een bonusfunctie aanbiedt bij de aankoop van een product, of het kunnen kortingen zijn op reeds gekochte producten.

Hier zijn enkele manieren waarop u meer promotionele aanbiedingen kunt aanbieden om de levenslange klantwaarde te verhogen:

 • Bied speciale bonussen, kortingen of functies aan bij het kopen van een product of dienst van uw bedrijf. Dit kan zoiets zijn als het aanbieden van gratis verzending 's nachts aan uw klant als ze producten ter waarde van $ 50 in uw winkel kopen.
 • Bied extra kortingen voor aankopen die door klanten zijn gedaan nadat ze al een van uw producten hebben gekocht.
 • Bied couponcodes aan voor nieuwe klanten of voor terugkerende klanten. Dit kan zoiets zijn als het aanbieden van 20% korting op hun volgende aankoop, of 15% korting als de klant in de afgelopen zes maanden een eerdere aankoop heeft gedaan. Of u kunt een nieuwe klant een tegoed van $ 50 aanbieden om te gebruiken voor een van uw producten (dit kan worden beschouwd als een upsell of een aanbieding).

3. E-mailmarketing

E-mailmarketing is een geweldige manier om klantrelaties te onderhouden, met klanten in contact te komen en de levenslange klantwaarde te vergroten. Hieronder staan ​​enkele manieren waarop e-mailmarketing uw bedrijf kan helpen:

 • Bouw een relatie op met klanten door waardevolle inhoud te delen, zoals instructievideo's of blogberichten waarin ze geïnteresseerd zijn. Laat ze zich abonneren op uw e-maillijst zodat u ze updates over nieuwe producten, verkopen of informatie over aankomende evenementen kunt sturen.
 • Stuur promoties en kortingen die relevant zijn voor hun interesses, hetzij via een exclusieve promotiecode of link.
 • Deel informatie over producten die ze eerder hebben gekocht - dit kan een goede manier zijn om hen eraan te herinneren wat ze leuk vinden aan het bedrijf.
 • Bied introductieaanbiedingen zoals gratis verzending of freebies wanneer ze zich aanmelden voor uw e-maillijst.
 • Stuur enquêtes uit waarin u geïnteresseerd bent om ze te horen r feedback op. Dit kan zijn voor een product of dienst die ze hebben gekocht, de klantervaring met een van uw medewerkers, enz.
 • Wees creatief! Je hoeft ze niet alleen te e-mailen over nieuwe aanbiedingen en informatie - denk in plaats daarvan na over wat ze nog meer kunnen interesseren, zoals blogposts met betrekking tot een artikel dat ze op sociale media hebben gedeeld of aanbevelingen op basis van iets dat ze eerder bij je hebben gekocht.

4. Loyaliteit / beloningssysteem

Het opzetten van een klantenkaartsysteem of het aanbieden van spaarpunten is een slimme manier om klanten aan te moedigen regelmatig terug te komen. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van een coffeeshop. Elke keer dat een klant een kopje koffie koopt, krijgt hij een stempel op zijn kaart. Als ze genoeg koffie kopen, is hun volgende koffie gratis. Toon voorbeelden van loyaliteitsprogramma's en leg uit hoe deze gunstig zijn voor zowel het bedrijf als de klant.

Het is belangrijk dat u nadenkt over welke incentives en beloningsprogramma's het beste werken voor uw bedrijf - het varieert op basis van de branche en het producttype, dus hier moet wat onderzoek een rol spelen! Hier zijn enkele veelvoorkomende typen:

 • Inleidende aanbiedingen zoals gratis verzending of een freebie
 • Puntensystemen, zoals airline miles of winkeltegoed voor elke uitgegeven dollar. Punten kunnen op elk moment worden ingewisseld en verlopen niet zoals kortingsbonnen
 • Verwijzingsprogramma's die klanten belonen met punten wanneer ze nieuwe klanten naar uw bedrijf verwijzen
 • Incentives voor doorverwijzingen van werknemers - dit is meestal een extra bonus bovenop de huidige commissie die door uw bedrijf wordt uitbetaald aan werknemers die verkopen genereren via hun eigen connecties
 • Beloningsprogramma's gebaseerd op klantbetrokkenheid. Deze worden meestal aangeboden in een one-size-fits-all-benadering of specifiek afgestemd op wat u op de markt brengt (bijv. Beloningen met betrekking tot gezondheid en welzijn) en vaak komen dit soort incentives in de vorm van kortingen of loyaliteitslidmaatschappen die kunnen worden ingewisseld voor kortingen
 • Punten per verwijzing, wat een beloning is op basis van het aantal verwijzingen dat uw klant doet
 • Verwijzingsbeloningen zoals cashback of bonuspunten wanneer ze hun eerste aankoop bij u doen. Dit soort aanbiedingen kan de tijd in de winkel verlengen en ook de betrokkenheid bij het productaanbod vergroten

5. VIP-klanten

Om de customer lifetime value te vergroten, kunt u het beste overwegen klanten in verschillende categorieën te verdelen. Hierdoor kunt u verschillende aanbiedingen en promoties targeten voor verschillende soorten klanten.

U kunt uw VIP-klanten bijvoorbeeld classificeren als klanten die meer dan $ 10.000 per jaar uitgeven en hen uitgebreide voordelen bieden, zoals vroege toegang tot nieuwe producten of diensten.

Het is altijd belangrijk om samen te werken met uw klantambassadeurs. Dit zijn de klanten die van je merk houden en hun vrienden erover vertellen. U moet hen aanmoedigen om op sociale media over uw bedrijf te praten, en u moet hen daarvoor belonen.

U kunt ook een "Verwijs-een-vriend"-regeling aanbieden, waarbij loyale klanten worden beloond voor het introduceren van nieuwe mensen in uw bedrijf, zolang deze verwijzingen zelf vaste betalende klanten worden. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar dit is een van de meest effectieve manieren waarop elk bedrijf zijn klantlevensduur in de loop van de tijd kan verhogen.

U kunt ook een loyaliteitsprogramma opnemen dat punten biedt voor elke aankoop. Hoe vaker iemand bij hen winkelt, hoe meer ze daarvoor terugkrijgen. Dit is een uitstekende manier om klantloyaliteit te belonen en het kan een aantal krachtige effecten hebben op het verhogen van de levenslange waarde van de klant, omdat het klanten aanmoedigt om steeds weer terug te komen en geld uit te geven.

Ik wil je een snel voorbeeld geven van hoe het verdiepen van wederzijds vertrouwen en relaties kan leiden tot een grotere klantwaarde voor het leven.

Stel dat uw bedrijf een geweldig product maakt. U leert dat de bestaande klanten uw product gebruiken omdat het aan hun behoeften voldoet. Dit bevestigt voor hen dat ze u en uw bedrijf kunnen vertrouwen om producten of diensten van goede kwaliteit te leveren.

Dit is geen onoverkomelijke uitdaging, zolang je maar een plan hebt. Uw klanten laten zien dat u producten of diensten van hoge kwaliteit kunt produceren, is een manier om de levenslange klantwaarde te vergroten.

Een andere manier is door te communiceren via andere kanalen zoals sociale media of blogs. U moet zich richten op het verbeteren van de klantloyaliteit en het vergroten van het aantal nieuwe klanten voor de toekomst.

Conclusie

Als u de lifetime value van uw klant wilt verhogen, is het belangrijk dat u de tijd neemt om uit te zoeken wat ze nodig hebben en hoe u het beste aan die behoeften kunt voldoen. Dit is een veel complexer proces dan alleen naar hun koopgedrag of demografie te kijken.

Het vereist het opbouwen van vertrouwen met hen, zodat ze zichzelf in de toekomst nog jaren met uw bedrijf kunnen zien werken. 

Dat betekent nadenken over langetermijnstrategieën én quick wins - zoals VIP-klanten exclusieve toegang bieden tot nieuwe producten voordat iemand anders ze op de lanceringsdag krijgt.

Als dit alles overweldigend lijkt, maak je geen zorgen: ons team van experts staat klaar om met je samen te werken! Neem vandaag nog contact met ons op en we zullen samen werken aan het creëren van een effectief SEO- of marketingplan dat specifiek is afgestemd op uw bedrijf.

Wij bouwen op vertrouwen
Wij geven om uw bedrijf en willen u helpen groeien. Daarom overleggen we met u over de beste manier om dit te doen, terwijl we werken binnen de gestelde budgetvereisten. U kunt er gerust op zijn dat wij alle technische mumbo-jumbo achter de schermen voor u regelen, terwijl uw klanten genieten van wat ze van uw kant te zien krijgen!
Copyright © 2017 – 2024 Alle rechten voorbehouden Coachieving BV
crossmenu